Преподаватели

 

Димитър Желев
 
dimitar@geograf.bg
 
 
Светът е прекрасен заради разнообразието си! Знанието е богатство заради полезността си! Нека бъдем богати със знания граждани на света!
 
Димитър Желев е преподавател по природна география в Софийския университет „Св. Климент Охридски” и съосновател на Българския географски портал – Географ БГ. От 2011 до 2014 г. работи в Американския колеж в София, като през 2012 получава наградата за високи постижения „Irwin T. Sanders”, а през 2014 г. - наградата „Учител на годината”. През 2011 г. е стажант в американския географски блог geography.about.com. През 2013 г. печели III място на конкурса за комуникация в науката „Лаборатория на славата” и през същата година представя България в „Нощ на учените” в Природонаучния музей в Лондон. През 2015 г. взема I място в изданието на  „Лаборатория на слава – All Stars”, част от Софийския фестивал на науката, организиран от Британския съвет. През същата година е част от отбора на Софийския университет, спечелил Първа награда в конкурса за геопрезентация на Големия географски фестивал в Санкт Петербург, Русия. Член е на организационния комитет за провеждането на Първия географски фестивал – Ямбол 2015. През 2015 г. е член на Националната комисия на Националното състезание по география и икономика. Участвал е в редица национални и международни географски експедиции и проекти. Автор е на десетки научни и научно-популярни статии. Интересът му към географията е от ученическите години, когато през 2003 г. печели първото национално състезание по география, организирано в България. През 2003 г. и през 2004 г. участва на световни ученически олимпиади в САЩ и Полша. Получава бакалавърско и магистърско образование по география в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирал е в Hope University of Liverpool.
 
 
 
 
Евгения Сарафова
 
evgenia@geograf.bg
 
 
Любопитството отваря очите за света.
 
Евгения Сарафова е преподавател по ГИС и дистанционни изследвания в Софийския университет „Св. Климент Охридски” и съосновател на Българския географски портал – Географ БГ. През 2005 г. завършва Националната природо-математическа гимназия. Дипломира се през 2011 г. в СУ "Св. Климент Охридски", специалност „Картография и ГИС” със златна значка за отличен успех. С магистърската си теза печели III място на националния конкурс „Млади и енергични” учени, част от Европейската нощ на учените. От 2012 г. е докторант в Института по космически изследвания и технологии - БАН. Има професионален опит, свързан с менторство на студенти и ученици по различни проекти и програми. През 2010 г. представя България на Големия географски фестивал в Санкт Петербург, Русия. Евгения е съорганизатор на Първия географски фестивал – Ямбол 2015 и участник в Софийския фестивал на науката. Има публикации на географска тематика в редица специализирани издания. 
 
 
 
Атанас Китев
 
atanas@geograf.bg
 
 
Бъдещето – това е знание. А знаеш ли – означава и да можеш!
 
Атанас Китев е редовен докторант по Физическа география и ландшафтознание в Секция „ГИС”, Департамент География, Национален институт по геофизика, геодезия и география при БАН. Специализира в Географските информационни технологии, дистанционните изследвания и ландшафтознанието. Висшето си образование завършва в Геолого-географския факултет на СУ „Св. Св. Климент Охридски”. Бакалавърската му степен е по специалност „Регионално развитие и политика”, след което се насочва към по-специализираната магистратура „Физическа география и ландшафтна екология”. През 2015 г. е част от отбора на Софийския университет, спечелил Първа награда в конкурса за геопрезентация на Големия географски фестивал в Санкт Петербург, Русия. Участвал е в географски конференции и международни географски състезания. Съорганизатор е на Първия географски фестивал – Ямбол 2015, и участник в Софийския фестивал на науката. Има публикации на географска тематика в редица специализирани издания.
 
 
 
 
Теодора Малинова
 
teodora@geograf.bg
 
 
Работата с деца ме вдъхновява. Не мога да си представя деня без география и биология, без творчество и изкуство.
 
Теодора Малинова е учител по география и биология, секретар е на столичната организация на „Асоциация на професионалистите географи и регионалисти”. Средното ѝ образование е по специалност „Компютърна графика и анимация с Изобразително изкуство“. Висшето ѝ образование е по специалност „География и биология“ с педагогически профил. През 2013 г. се дипломира като първенец на випуска. Магистърската й степен е по „Културна и политическа география“. Автор е на ръководството за образователен туризъм с ученици „Природните съкровища на Софийското поле – Алдомировско и Драгоманско блато – игри и теренни дейности“. Избрана е за „Учител-будител на 2014 г.“ в 144. СОУ. Сертифицирана е по квалификационните курсове  „Обучение на педагогически специалисти за превенция на училищното насилие, агресията и други негативни прояви“ и „Обучение за работа с образователен софтуер Envision”. Теодора е герой в поредицата на bTV „Най-готиният учител”, в рубриката на Географ БГ „Професия географ”, на приложението на в. „Капитал” за образование „Подслушано в класната стая”. Автор е на „Нестандартни пътешествия из България“ в Уча.се и образователния влог „ИзвънКласните” на WishBOX. Делегат е от България на Европейския географски конгрес (EUGEO, 2015) в Будапеща, Унгария.
 
 
 
 
Бойка Василева
 
boika@geograf.bg
 
 
Знанието е сила, която всеки трябва да притежава.
 
Бойка Василева е завършила с отличие специалност „География” с педагогически профил при Геолого-географския факултет на Софийския университет. През 2012 г. завършва средното си образование във Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън”. Има интерес в областта на природната география и ландшафтната екология. През 2015 г. е част от отбора на Софийския университет, спечелил Първа награда в конкурса за геопрезентация на Големия географски фестивал в Санкт Петербург, Русия. 
 
 
 
Гергана Миленова
 
hello@geograf.bg
 
 
Общуването с млади хора и пътешествието из дебрите на познанието са неизменна част от живота ми!
 
Гергана Миленова е учител по география и биология в 145 ОУ „Симеон Радев". Участник е в рубриката на БНТ „Имам млад учител”. Тя е бакалавър по География и биология с педагогически профил в СУ – Биологически факултет (2014) и магистър по Регионално развитие и управление в СУ – Геолого-географски факултет (2016). Средно образование придобива с профил „Изобразително изкуство” в Пазарджик. Съавтор е на редица електронни образователни ресурси.
 
 
Мария Иванова
 
hello@geograf.bg
 
 
На света няма нито един паралел, който да не е убеден, че може да стане екватор, стига да му дадат право на това.”
Марк Твен
 
Мария Иванова е учител по български език и литература в столичното училище 144 СОУ „Народни будители“. Преподавала е на ученици между 5. и 7. клас. Тя е възпитаник на програмата „Заедно в час“ от 2013 г. Участва в редица проекти, един от които е „Функционална грамотност за XXI век“, и пише главата „Четивна грамотност“ в „Наръчник за развитие на умения на XXI век в училище“. Членува в алумни общността на „Заедно в час“. Завършила е специалност „Българска филология“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ с педагогически и журналистически профил. А преди това е учила в Гимназия с преподаване на чужди езици – гр. Плевен. Има редакторски и коректорски опит в различни печатни или електронни издания. Обича да работи с деца – една невероятна комбинация от изцеждане и зареждане.
 
 

hello@geograf.bg